Cytat:
|
Dziś pierwszy raz zaglądałem do bagażnika mojego nowego Mondeo.
Mam dziwne podejrzenie ze nie mam klucza do odkręcania koła ani podnośnika ?
Oprócz koła zapasowego 16" była gaśnica i jakis lejek oraz trujkat.
Czy ktos moze napisać co powinno sie znajdować w aucie po opuszczeniu salonu ?
|
To jest ciekawy problem i pewnie ten sam co w nowych fokach .... u żony szukałem 2 razy
1 - wracam z wakacji 2 w nocy otwieram garaż auto leży na kapciu ... przeszukanea foka ... no k..... nie dali fabrycznie klucza , wyciągam z MK4 .. nie pasuje na szczęście klucz podszedł z 3-ciego autka
Na przeglądzie w ASO nie potrafili mi go znaleźć , chciałem kupić nie mieli w 2 różnych ASO
I o problemie zapomniałem po 2 miesiącach tel najechałam na coś z 3 km od domu pana ... no i szybka rewizja w głowie nie mam klucza ... pożyczyłem po drodze od wulkanizatora
... wyciągając lewarek przez przypadek coś mi z niego ze środka wypadło - klucz rozkładany ala scyzoryk ... do dzisiaj nie potrafię go włożyć tak jak był wczepiony w środek pierwotnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do samego koła i tak nie zdjąłem było tak zakleszczone , kopałem z 20 minut , poluźnione śruby przejechane kilka metrów nic , skończyło się na assistance
, .... skuteczna metoda z 30 ****** zapasówką , a auto ledwo ponad rok .... więc przypilnować przy zmianie kół czyszczenie piast i czymś smarować ( co do przyczyny to 1 na milion z ciężarówki z innego psa przekulał się pęknięty zwój sprężyny wpadł pod auto i najechane tylnym kołem opona zmasakrowana sprężyna w środku ... czujnik ciśnienia przeżył )
Więc w MK5 może taki sam patent i za chiny ludowe nie do znalezienia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.