View Single Post
Stary 30-04-2017, 09:06   #75
Karolsxp
ford::average

Imię: Karol
Model: Focus S mk2
Silnik: 1.8
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: 2.0 TDCi szarpie i dymi na zimnym silniku

Witam. Pisze tu z takim problemem bo nie wiem od czego zacząć. Sytuacja wygląda tak Odpalam auto na dotyk nie kopci ale gdy odpalę to zaraz nim lekko tak jakby buja/trzesie i przy tym zaczynają mi wszystkie podświetlenia mrugać i to trwa kilkanaście sekund potem wszystko gra ale po jakieś jeździe np do pracy mam 4km to gdy zaparkuje znów zaczyna tak bujać i wszystko mruga czy to może być alternator ale czy mógłby powodować trzęsienie autem? czasami mam ze bujnie nim 2-3 razy i nic więcej i to się dzieje na postoju tylko i dodam ze gdy odpalam to czuje spaliny w kabinie sprawdzali plecionkę aż do katalizatora dalej nie i tu moje pytanie co to mogłoby być? 2 razy widziałem ze dym wydostawał się z pod maski od kierowcy strony i nie mogłem zdiagnozować skąd wtryski suche kolektor ssący też. jak jeżdżę to nic się dzieje tylko z jednym bo nie wiem czy tak ma być. Jak jadę i jak do polowy gazu dodaje to ładnie chodzi ale jak dodam gaz w podłogę bo np chce wyprzedzić to słychać takie stuki wtryskiwaczy i to z 2 sekundy bo zaraz wyrywa jak rakietaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a smród w kabinie to jak mu się zachce to poczuję ale zawsze czuje gdy odpalam nie wiem jak wtedy EGR chodzi ale mam wrażenie że on jest tego powodem gdy np się otwiera to daje czadu. dziękuję za pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Karolsxp jest offline   Odpowiedź z Cytatem