View Single Post
Stary 30-04-2017, 16:04   #7
Golson
ford::professional

Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
Domyślnie Odp: Kolizja - zgłoszenie i Bank danych ubezpieczalni.

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proste spowodowałeś kolizje ubezpieczyciel musiał poszkodowanemu wypłacić kasę za naprawę więc tracisz zniżki, tu porozumieliśmy się w sprawie i firma ubezpieczeniowa nic nie straciła .
Nie. Tracisz zniżki ponieważ spowodowałeś szkodę. Bez względu na to kto za tą szkodę zapłaci Ty jesteś sprawcą i TU licząc Ci kolejny raz składkę szacuje ryzyko. A ryzyko nie zalezy od tego kto był płatnikiem tylko od tego czy takie zdarzenie z Twojej winy miało faktycznie miejsce.

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po następne chodzi mi o taki fakt iż wpisać jest łatwo sprawce do tego Banku danych ale wykreślić to już nie łaska mimo odstąpieni a od zgłoszenia szkody.
Fakt zgłoszenia/niezgłoszenia szkody nie ma tu nic do rzeczy. Tu kwestia idzie o to czy takie zdarzenie z Twojej winy miało miejsce. Jeżeli tak to kalkulując ryzyko TU bierze pod uwagę ile takich szkód spowodowałeś ostatnio i na tej podstawie, mocno upraszczając, ocenia sobie prawdopodobieństwo wystąpienia kolejnego takiego zdarzenia.

Cytat:
Mam jakby lekkie wrażenie że przyjmujesz taką taktykę że skoro mnie biją to dobrze bo mnie to czegoś nauczy.
Masz rację - to tylko wrażenie.
Loża Szyderców#16

TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif
Golson jest offline   Odpowiedź z Cytatem