Cytat:
|
Proste spowodowałeś kolizje ubezpieczyciel musiał poszkodowanemu wypłacić kasę za naprawę więc tracisz zniżki, tu porozumieliśmy się w sprawie i firma ubezpieczeniowa nic nie straciła .
|
Nie. Tracisz zniżki ponieważ spowodowałeś szkodę. Bez względu na to kto za tą szkodę zapłaci Ty jesteś sprawcą i TU licząc Ci kolejny raz składkę szacuje ryzyko. A ryzyko nie zalezy od tego kto był płatnikiem tylko od tego czy takie zdarzenie z Twojej winy miało faktycznie miejsce.
Cytat:
|
Po następne chodzi mi o taki fakt iż wpisać jest łatwo sprawce do tego Banku danych ale wykreślić to już nie łaska mimo odstąpieni a od zgłoszenia szkody.
|
Fakt zgłoszenia/niezgłoszenia szkody nie ma tu nic do rzeczy. Tu kwestia idzie o to czy takie zdarzenie z Twojej winy miało miejsce. Jeżeli tak to kalkulując ryzyko TU bierze pod uwagę ile takich szkód spowodowałeś ostatnio i na tej podstawie, mocno upraszczając, ocenia sobie prawdopodobieństwo wystąpienia kolejnego takiego zdarzenia.
Cytat:
|
Mam jakby lekkie wrażenie że przyjmujesz taką taktykę że skoro mnie biją to dobrze bo mnie to czegoś nauczy.
|
Masz rację - to tylko wrażenie.