Witam,
Moja przygoda z wymianą silnika (dziura w tłoku) zakończyła się pozytywnie choć trwało to prawie 3 miesiące!!!
Ale efekt jest taki że serwis wymienił mi cały kompletny silnik na nowy z mojego zostały tylko cały układ wtryskowy, ponieważ po weryfikacji w turbo-tec jest ponoć jak nowy.
Dodatkowo wywalczyłem nową turbosprężarke, kolektor wydechowy (stary się odkształcił i nie pasował do nowego silnika) katalizator i DPF.
Najbardziej się cieszę że serwis nie bawił się w wymianę tyko układu korbowo-tłokowego tylko zamówili cały silnik. Wszystko poszło z gwarancji Ford 12.
No i znów mam 2 lata fabrycznej gwarancji na silnik. Plus dalej mam gwarancję Ford 12.
Jak wspomniałem gdzieś wcześniej założyłem dodatkową chłodnicę oleju 17 rzędowa oraz termostat oleju i dodatkowo czujnik temperatury oleju z zegarem.
Całość zalałem olejem Royal Purple 10W40HPS no i zobaczymy kiedy następna dziura w tłoku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. masakra!
Takie fajne auto a taki trefny motor RĘCE OPADAJĄ!