Temat: [Mondeo 2014- ] Nowy 2.0 EcoBlue (diesel)
View Single Post
Stary 01-05-2017, 23:05   #18
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Nowy 2.0 EcoBlue (diesel)

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego dizel chyba nadal nie rozumiesz o co chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .... tu nie chodzi o mocznik tylko o kulturę pracy stary/nowy silnik nie wiem czy dostrzegasz ale są pewne "subtelne" różnice między fiatowskim jtd a np. Silnikami PSA stąd rozważania co jest warta nowa konstrukcja forda a nie dolewka roztworu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A czy ja coś pisałem o porównaniu silnia fiata i silnika forda? Chyba nie. Napisałem że miałem styczność ze 170 konnym CDTi opla i że na plus jest zdecydowanie kultura pracy i miałem tu na myśli poprzednią generację tego silnika czyli 2.0 CDTi 163PS. Myślałem że to jest oczywiste i tym bardziej że nie da się chyba porównywać jednego silnika z drugim którego jeszcze w ogóle nie ma bo przecież w nowym mondeo silnik z SCR jeszcze nie jest montowany. I gdybyś się przejechał 2.0 CDTi 163PS (jeździłem taką insignią przez 3 lata) i nową wersją tego silnika która ma 170PS i jest wyposażona w układ SCR to sam byś zobaczył co mam na myśli. Ten silnik pracuje jak benzynowy i stojąc obok niego trudno nawet domyśleć się że jest to diesel.
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem