Mam problem . Trzy dni temu jechałem do rodziny, w połowie drogi usłyszeliśmy z żoną że coś większy hałas dochodzi z okolic prawego koła, tylko dziwnie bo ja bardziej słyszałem z lewego a ona z prawego. Nic dojechaliśmy i stwierdziliśmy że auto dalej na zimówkach i dlatego tak głośno bo po mieście nie słychać. Dziś wracaliśmy i ewidentnie jest głośniej niż 3 dni temu. W garaży podniosłem auto i szarpię trzymając na górze i dole koło . W obydwu ani grama luzu , więc to "raczej" nie łożysko, pisze raczej bo różnie bywa. Ale w prawym kole zauważyłem że guma jest w tragicznym stanie na zewnątrz i wewnątrz jakby ze starości się rozwarstwiała (zbieżnośc i geometria w porządku) :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możliwe że przez takie ubytki , taki hałas ?
Opony letnie mam nówki , ale dopiero w sobotę będę wymieniał, ale może ktoś miał podobną sytuację, mam nadzieję ze to jednak nie łożysko lub przegub lub jeszcze coś droższego
A poniżej film. Sorry żona nagrywała dlatego tak "krzywo" , chodziło o dźwięk. Generalnie jest ciszej niż na nagraniu , chyba czuły mikrofon ma telefon
https://www.youtube.com/watch?v=3EmuXTUoScY
Hałas nie pochodzi z silnika , pracuje równo, redukcje nie wpływają na hałas tylko zwiększenie lub zmniejszenie prędkości