Cytat:
|
ubywanie płynu chłodniczego - czy jest kontrolka do tego? - dziś widziałem w Mondeo że płyn był na dnie zbiorniczka - był równy z poziomem rurki na dole (na oko jakieś 1,5l dolewki żeby osiągnąć poziom lekko pow. min.) - dziwi mnie że żadna kontrolka nie świeciła się - czy nie ma takowej?
Jak to jest, wyczytałem że u kogoś przyczyną była pompa wodna
|
Cytat:
|
U mnie teź ubywało. Źadnych widocznych wycieków. Od kiedy zalałem płynem o większym stężeniu - nie ubywa.
|
Cytat:
jakiego stężenia użyłeś? jaka proporcja?
Czujnika niskiego poziomu płynu chyba nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... przynajmniej w instrukcji nie znalazłem.
|
Chyba gdzieś wspominałem, że u mnie też ubywało płynu. Sytuacja rozwinęła się następująco: we wrześniu została mi wymieniona chłodnica klimatyzacji (znaleźli w ASO jakieś mikropęknięcie). Wszystko było ok do marca, kiedy przyjechałem na przegląd. Znowu płyn był na dnie zbiorniczka - został dolany do maksimum. Jako, że umówiony byłem na wymianę opon cztery dni później, od razu zaznaczyłem, żeby skontrolowano mi poziom płynu. Okazało się, że płyn był na minimum. Wobec tego - szybka akcja, silnik został sprawdzony i okazało się, że jest uszkodzony z powodu przegrzania. W związku z tym, został zamówiony i zamontowany nowy silnik.
Całe szczęście, że wszystko w ramach gwarancji. Zatem - nie lekceważcie znikającego płynu!