Podobnie jak w Austrii, bo tam przekraczanie prędkości dopuszczalnej słona kosztuje, a i patrole na autostradzie nie są rzadkością jak u nas - więc mało kto (zwłaszcza z naszych lokalnych kozaków) szarżuje. Więc tak czy owak to prędkości od 150 w góre to albo u nas albo w Niemczech. U nas Cię blokuję, w Niemczech albo Cię blokuję albo musisz uciekać przed autami, które maja przynajmnie dwa razy więcej mocy. Tak czy owak szarpanina. Raz mi się zdarzyło wrócić z Poczdamu do Krakowa w niecałe 4.5 godziny i to była ciągła walka na drodze, a Passat 1.8T wziął 1o litrów / 100 km - wypaliłem cały bak na trochę ponad 600 km ) pewnie byłoby więcej ale na sławnych 150 km płyt A4 zwolniłem do 130 aby się zawieszenie nie rozsypało. A w sumie ten odcinek od rozjazdu dreznieńskiego do połaczenia z A4 jest stosunkowo mało uczęszczany. A tak na marginesie to średnią 170 km/h ma samolot odrzutowy Embraer na trasie Kraków Warszawa od check-in do wyjścia do hali przylotów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pendolino wyrabia 130 km/h z potencjałem na 150 km/h max (bez przystanków z Zachodniego) - 1/3 drogi jadąc 200 km/h