View Single Post
Stary 06-05-2017, 19:44   #3967
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Touch'n'go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwójka jest dłuuuuga jak narty Małysza, dziś 2 razy zdusiłem silnik chcąc przyspieszyć z toczenia 5-10km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. raz wjeżdżając na rondo i raz w korku. Widać taki urok mocnych silników z długą skrzynią.
To masa auta daje o sobie znać ... Ale prawda, szósty bieg w Isi jest niemiłosiernie długi - próba wyprzedzania na szóstce to masochizm. Śmigałem takową 170KM z Krakowa do Berlina. Szła jak po szynach, ale za każdym razem jak mnie przytrzymali na lewym pasie to o RESUME w tempomacie można było zapomnieć. Każdorazowo musiała być redukcja z szóstego do piątego a nawet czwrtego - inaczej byle 100 KM w kompakcie na ogonie mrugało mi światłami powyżej 100 km/h. Następnym razem wziąłem Passerati 1.8TSI 160 KM i szło niebo a ziemia lepiej mimo znacznie niższego momentu obrotowego (brak konieczności redukcji). Niestety ale przy takiej masie aby utrzymac spalanie (zwłaszcza to katalogowe) w ryzach muszą być takie a nie inne przełożenia

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 06-05-2017 o 19:51
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem