View Single Post
Stary 07-05-2017, 13:19   #3
Aleksander1404
ford::average

Imię: Chris
Model: Ford Focus II / Ford Kuga II Vignale
Silnik: 2.0 Duratec-HE / 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2005 / 2017
Domyślnie Odp: Przestały migać kierunkowskazy przy zamykaniu auta

Jednak okazuje się, że jest jeszcze coś poza tym, że nie migają kierunki przy zamykaniu auta. Przy próbie zamykania/otwierania auta z kluczyka zamykają/otwierają się tylko drzwi kierowcy, pozostałe nie działają. Jedynie z pilota można zamknąć/otworzyć wszystkie drzwi.

Odłączyłem ostatnio akumulator ale nic to nie dało jeśli chodzi o miganie kierunków sygnalizujące zamknięcie auta, jedynie spowodowało to tyle, że w chwili ruszenia autem centralny zamek zaczyna blokować i odblokowywać drzwi 5 - 10 razy i po chwili się uspokaja... Co ciekawe, raz zatrzymuje się na odryglowanych, a raz na zaryglowanych (wiec to chyba czysty przypadek), co sugerowałoby, że modem GEM będzie najprawdopodobniej do wymiany... Zastanawiam się czy mi się trafił jakiś felerny Focus czy jednak Ford nie ma pojęcia jak robić "dobrą" elektronikę, bo to już kolejny "komputer", który nawala mi w tym aucie... Aha jakby tego było mało, po odłączeniu aku nie chce mi się ustawić godzina w radiu - ustawię prawidłową - po czym po kilku sekundach znów "wskakuje" 18:00...

Bump:
Cytat:
Napisał sajmonista Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u mnie nie migaja, myslalem, ze tak ma byc. Migaja tylko przy otwieraniu - raz, tak jak u Ciebie. Akumulator odlaczalem kilka razy, z powodu innych rzeczy, ale nic sie nie zmienilo. Musialem po odlaczeniu zaprogramowac szyby tylko.
A z kluczyka działają wszystkie drzwi czy tylko drzwi kierowcy??

Ostatnio edytowane przez Aleksander1404 ; 07-05-2017 o 13:24
Aleksander1404 jest offline   Odpowiedź z Cytatem