View Single Post
Stary 07-05-2017, 20:16   #18
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
Domyślnie Odp: Przyczyny utrącenia odpowietrznika cylinderka hamulcowego tylniego z jazdy

Cytat:
Napisał Voyager_01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przegląd okresowy był robiony w marcu tego roku i wszystko było Ok. Dodatkowo był robiony kolejny poważny przegląd przed zakupowy 2 kwietnia (autko kupiłem 3 kwietnia) i też wszystko było w porządku.
Cytat:
Napisał Voyager_01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety problem pojawił się przy wymianie płynu hamulcowego. Oni w między czasie zadzwonili do mnie i powiedzieli, że okazało się, że lewy odpowietrznik na cylinderku hamulcowym był już urwany i nie mogą przez to wymienić płynu hamulcowego i najlepiej będzie wymienić od razu obydwa całe cylinderki.
Co Cie tu dziwi?
To, że na przeglądzie nikt nie zauważył urwanego odpowietrznika?
Mnie w Peugeocie 206 tak na przegladzie dokładnie belkę sprawdzili i ocenili na "idealna", że po tygodniu przy zmianie kół zobaczyłem latajace koło na boki.
Najłatwiej na serwis zrzucić.

Cytat:
Koszt jest duży, bo kazali wymienić oba cylinderki
2x40zł i 2x80 to duży koszt?
Jedź do Zenka do stodoły to może wyjdzie taniej.
Cytat:
Przy okazji sprawdzę stan sprężyn i amortyzatorów i je też oczyszczę
Niby jak? Na oko? Czepiasz się serwisu, a sam będziesz się w szamana bawił? Oczyszczanie sprężyn co ma Ci niby dać prócz lepszego samopoczucia?
Cytat:
Jedynie przegląd okresowy raz do roku, bym zawsze robił w ASO, żeby wszystkie wpisy były do sprawdzenia, w przypadku gdybym w odległej przyszłości kupował nowe auto, a to bym chciał sprzedać.
Czyli jaki? Ten w SKP ASO? Tam Ci żadnych wpisów do historii nie robią prócz CEPIK.
Marek jest offline   Odpowiedź z Cytatem