View Single Post
Stary 09-05-2017, 12:12   #14
Bedwyr
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus Mk3
Silnik: 1.5 150km
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Suszarka - pomiar - mandat. Czy zasadny?

Cytat:
Napisał Juzek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Źle sformułowałeś pismo. Powinieneś wysłać wniosek o dostęp do informacji publicznej. Wtedy komisariat ma obowiązek Ci odpisać w terminie 30 dni bodajże. Jeśli odpowiedź będzie wymijająca lub niekompletna składasz wniosek o rozpatrzenie sprawy w WSA właściwym do adresu komisariatu.
Dzięki za podpowiedź, nawet nie widziałem że można taki wniosek złożyć. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odwolanie ograniczenia 50km/h ma sens jesli wczesniej takie ograniczenie bylo. Wtedy przywraca limit predkosci wazny dla konkretnego typu drogi w konkretnym obszarze (zabudowanym lub nie).

W tym wypadku, na street view nie widze zadnego ograniczenia od ostatniego skrzyzowania. Wiec znak odwolania sensu nie ma.
Dla mnie postawienie znaku akurat w tym miejscu a nie wcześniej (oczywiście pewno są jakieś ku temu powody) wprowadza całą masę kierowców w błąd, co można codziennie obserwować w godzinach ~ 08:00-10:00 i 16:00-18:00 po ilości mandatów jakie są wystawiane niemal każdego dnia.

Cytat:
Napisał kacper69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten znak po prostu nakazywał na danym odcinku ograniczenie prędkości do 50 km/h przez całą dobę. A jego odwołanie zezwalało na jazdę 60km/h w "godzinach nocnych".
Ok, rozumiem i takie wyjaśnienie jest zrozumiałe. Chociaż nadal nie rozumiem podstawy do postawienia znaku akurat w tym miejscu, gdzie zaczyna się wjazd na trasę łazienkowską.. No ale pewno wynika to z tego, że jak powiedział kolega Skolmi nie czytałem książek o inżynierii ruchu...

Cytat:
Napisał Skolmi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dyskusje o oznakowaniu powinieneś natomiast kontynuować po przeczytaniu jakiejkolwiek książki o inżynierii ruchu (podpowiem tylko, że jest wiele innych przesłanek stosowania ograniczeń prędkości niż bezpieczeństwo i o taką inną chodzi w tamtym miejscu).
Myślałem, że forum a zwłaszcza HP to takie miejsce, gdzie można poruszać tematy na które się nie ma zupełnej wiedzy i uzyskać konkretne odpowiedzi bez potrzeby kupowania książek o inżynierii ruchu. Idąc Twoim tokiem rozumowania, każdy kto chce dyskutować np. o gazie w Fusion powinien najpierw przeczytać np. https://merlin.pl/alternatywne-zasil...A&gclsrc=aw.ds Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co miałem się dowiedzieć, to się dowiedziałem. Resztę przestudiuję sam, żeby nie zadawać oczywistych pytań z dziedziny inżynierii ruchu... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
EOT
Bedwyr jest offline   Odpowiedź z Cytatem