Cytat:
|
Zrób adaptację/kalibrację przy pomocy forscana.
Czy błędy odczytane IDS-em były?
1. aktywne
2. oczekujące
3. historyczne
Jaką masz wersje EGR-a z kabelkiem czy z gniazdem na korpusie?
|
Spróbuję ją wykonać - może dziś się uda, choć muszę najpierw przewertować forum w celu ustalenia jak ją przeprowadzić - szybkie wskazówki (screeny) wskazane
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O błędy wypytam przy odbiorze auta, a EGR jest w wersji z gniazdem przy korpusie, bez kabla.
EDIT: numerów błędów niestety nie pamiętam, ale dotyczyły one głownie zakleszczenia zaworu i wysokiego napięcia. Były zarówno historyczne (sprzed ponad 2000 km) oraz aktywne. Ale że przy pomocy ELMa nie jestem w stanie odczytać tego co IDS? Rozumiem, że nie każdy błąd wykasuje ELMem, ale odczytać powinien on chyba to samo co IDS?
Kalibrację wykonałem dzisiaj późnym wieczorkiem bez żadnych komplikacji. Następnie ustawiłem sobie w Forscanie większość PIDów dotyczących EGR, prędkość, obroty, moment, działanie świec, MAF, itd.,a później uruchomiłem silnik. Krótka rundka po osiedlu celem jego rozgrzania i na prosty odcinek wylotówki, gdzie mogę depnąć..., a tu doopa, w połowie trasy Forscan wywalił mi błąd i zakończył działanie...
ale silnik już elegancko rozgrzany, więc wszystko na nowo ustawiłem, odczytałem, zapisałem, a Was drodzy koledzy (
@
damiasek
) proszę o
ocenę LOGa i wypowiedzenie się w kwestii "stanu" mojego EGRa.