Cytat:
|
AFL jest OK, ale w moim odczuciu ledy w mondeo mk5 biją je na głowę. Z resztą opinia brata, użytkownika insignii jest takie samo.
|
No to wiadomo, że nikt nie porównuje bi-ksenonów z ledami, bo to inna technologia. Za to nowa Insignia ma już ledy matrycowe, do tego tych matryc jest 2x więcej niż w Astrze, więc nieoślepiający "tunel" jest wycinany bardziej precyzyjnie. W Mondeo nie ma matryc, ani nawet nie ma prymitywnej przysłony jak w Passacie, jest tylko przysłonka do trybów prędkości, ale coś takiego to Insignia miała już w 2008 roku.
Bump:
Cytat:
|
Tak jak pisze kaan1. Pełny automat w matrycowych VW nie działa w 100% ale i tak jest nieźle. Albo raczej genialnie...jeśli system działa. Pisałem już o tym kilka stron wcześniej. Przejechałem Passeratti 11k5 km z czego 90+% w nocy. Pomimo, że szyba przednia była czysta system zgłaszał "Brudna szyba, Ograniczona funkcjonalność Light Assist". I taki komunikat wyświetlał się przez więcej niż połowę czasu który w samochodzie spędziłem. To pewnie kwestia niedorobionego softu bo Pastuch był z wczesnych miesięcy produkcji. Wrażenie z tego jak działał system pozostało i tak bardzo dobre. Warto dopłacać to tego typu ekstrasów jeśli ktoś wyjeżdża z miasta. Porównania do LEDów z MDO MK5 nie mam.
|
Z tego co wiem, to Passat nie ma matryc, tylko prymitywne, pionowe przesłonki. Jechałem kiedyś dość długo za taką B8 starą krajówką i nikt mu nie mrugnął.
Bump:
Cytat:
|
jak jadę przez wieś swoim tdi to lubię te segmenty w ledach
jeśli jadę w kolumnie z tyłu to pobocze tym jadącym z przodu doświetlam.
mi czasami mrugają
to te aktywne ledy są mocno inne w vw niż mondeo?
|
Tak, Mondeo ma w ledach tylko zmianę strumienia światła do prędkości + automatyczne długie, czyli to co Opel miał w bi-ksenonach AFL 10 lat temu. Teraz VW i Opel ma "nieoślepiające długie" czy "długie z wyciętą dziurą na samochód", VW przy pomocy przysłony, Opel przy pomocy matryc led.