Panowie, u siebie zastosowałem rozwiązanie tymczasowe, które wiele pomogło.
Mianowicie: po ręcznym, delikatnym rozruszaniu, przez wyjętą środkową kratkę nawiewu napsikałem silikonu w sprayu (taki jak do uszczelek samochodowych), ruszając pokrętłem nawiewu. Nie jest idealnie ale jest już dużo lepiej. Niestety drugi raz musiałem wykonać już tą czynność, więc nie jest wieczne. Ale prawie bezinwazyjne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A, i zostawiam pokrętło w pozycji środkowej - na nogi, przez co w ogóle się nie blokuje jak się na dłuższy czas zostawi. Ale to już zależy jaka klapka u kogo się blokuje - są dwie.
Nie odpowiadam za skutki zdrowotne tej operacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po jej zrobieniu u siebie włączyłem dmuchawę, otworzyłem drzwi na oścież i wszystko przewietrzyłem. (patrząc żeby aku nie rozładować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )