Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 12-05-2017, 16:08   #2661
james888
ford::amateur

Imię: Kuba
Model: Mondeo MK5 Vignale
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał Rothmans Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jak prawie wszystko wiesz to po co pytaszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie nie wiem, teoretyzuję tylko....i pytam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nikt nikogo nie zmusza. Odpuść to sobie.
Przy Twoim nastawieniu i charakterze na pewno Ci zaszkodzi...

BTW - np. ja nigdy nie "grzebię". Wgrywam oryginalne oprogramowanie Ford wprost z serwerów Ford oryginalnym interfejsem Ford. Więc pozostaje z Twego zdania jedynie słowo "nieautoryzowane".
Jak z tym słowem masz problem, to zamów sobie stosowny update w ASO Ford. Podobno można. Cena update zdaje się ok. 2x większa od różnicy ceny cennikowej silników 203 i 240 przy zakupie auta. Powodzenia i daj znać jak Ci poszło... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście, że nikt nikogo nie zmusza.
Jednak mając auto na gwarancji, chyba mam prawo być sceptyczny i dopytywać się o szczegóły? No chyba, że nie mam..hmm? Ludzie w ASO też nie są palcem robieni, wiedzą że przerobienie 203 na 240 jest szybkie, proste i przyjemne, i że ludzie to robią. Dlatego staram się zrozumieć, jak to możliwe, że po przyjechaniu (na gwarancji) z jakimś problemem do ASO, Panowie podpinają mi komputer i nie mówią "przykro mi, ale z powodu nieautoryzowanej ingerencji w oprogramowanie samochodu, Pana gwarancja straciła ważność"? Po prostu nie ogarniam tego.... Możecie mówić, że to oryginalne, że z serwerów Forda i że sam prezes Forda trzymał oryginalny interfejs Forda w ręku jak samochód był upgrade'owany, ale jak nie było to ustalone/zrobione w ASO, dlaczego miałoby to nie wpłynąć na moją gwarancję?
Jedyną odpowiedzią na to pytanie mogłyby być, skrajna niekompetencja ludzi w ASO lub posmarowanie komu trzeba, żeby przymknął oko.

Cytat:
Napisał lemon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie umówiłem się w ASO na pierwszy roczny serwis. Mam upgrade na 240 i poprosiłem o update sync 2 - bo mi się 2 razy zawiesił - serwis stwierdził że nie ma problemu i zrobią update sync2 w ramach gwarancji. Potrwa to dodatkowo 2 godziny niestety. Jak sądzicie czy przy podłączeniu kompa w serwisie będą skanować oprogramowanie wszystkich modułów i ściągną nowszą wersje synca 2 jeśli takowa istnieje? To by też oznaczało że zaczytany zostanie nr softu na 240KM a to oznacza że etis będzie pokazywać 240 zamiast 203. Czy dobrze to rozumiem?
Z ciekawostek zapytałem czy mogą wymienić filtr paliwa - yyyyyyy nie mogą bo go nie ma - jest tylko sitko w zbiorniku paliwa i tyle WTF?
Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy tej opowieści. Jeśli nie wykryją przeróbki na 240, stracę resztki wiary w ludzkość.

WTF, brak filtra paliwa?! Czy Ford założył, że paliwo lane do naszych baków będzie wstępnie przez nas ręcznie filtrowane? Przecież każde paliwo, z każdej stacji może mieć jakieś zanieczyszczenia. A tak wysilone obecnie silniki, tym bardziej są podatne na takie rzeczy. To nie wolnossący diesel, co pojedzie na wszystkim. Mega, mega dziwne.
james888 jest offline   Odpowiedź z Cytatem