View Single Post
Stary 12-05-2017, 21:28   #182
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Jak już polecacie takie i owakie foteliki to warto pooglądać również testy ADAC. Patrzyłem ostatnio i nawet drogie i polecane foteliki wyrywały się z ISOFIX lub łamały się , a między innymi był to jeden z droższych modeli RECARO.
Ciekawe dlaczego wszystkie foteliki przed dopuszczeniem do użytku nie przechodzą takich testów? W sumie to chyba wiem. Byłoby to za drogie , a ADAC pracowaliby 24 na dobe w podwójnym składzie bo fotelików jest tysiące.

Jakieś polskie parametry dotyczące bezpieczeństwa , certyfikaty , można to olać.
Powinni w każdym kraju zrobić takie małe ADAC i testować WSZYSTKIE foteliki w różnych wypadkach

Do tego ciekawostka: widziałem też filmiki o fotelikach bez pasów , a z tą blokadą , takim zamknięciem z przodu. Podobno porażka. Faktycznie w testach dzieci z tego wypadały jak ziemnioki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Myślę , że jeżeli ktoś chce wydać 1000 + na fotelik to warto przejrzeć te testy ADAC , są tam przeróżne testy danego fotelika
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem