Temat: [Focus 2014-2018] EcoBoost 1.5 - zjada olej
View Single Post
Stary 13-05-2017, 01:39   #147
Kris_Poland
ford::advanced

Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: EcoBoost 1.5 - zjada olej

Cytat:
Napisał kumpel Fordzika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym to ujął inaczej. Są oleje dla ludzi wygodnych dla który ASO zalewa olej oraz oleje dla ciekawskich, bardziej wnikliwych w ten coraz trudniejszy temat. Nie kupować olei z niskiej półki i nie kupować z najdroższej gdzie 4-5 l sięga 300zł. Za 120-170 zł wybór spory sprawdzonych ugruntowanych producentów Od Valvoline po Milersa przez Liqi Moly i Motula czy Fuscha. To są zwykle popularne w świecie oleje nie żadne tam koszerne hajendy dla dziwaków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps.
Dziś kupując filtry do Nissana pan w hurtowni oferował mi GULF 5W40 oraz 5W30 po 59 i 69 zł za 4 l olej konfekcjonowany w Polsce jak mi się wydawało z kodu paskowego. Strasznie niska cena.
rozumiem ze UE maczała juz palce w dyrektywach odnosnie stosowanych olejow w serwisach ASO, czyli możemy używać dowolnych zgodnych z specyfikacja producenta, w każdym ASO ?

a mnie ciekawi co innego, na ile ta specyfikacja jest wiarygodna?
ktoś testuje silniki i oleje w cyklu roboczym przez dziesiatki tys km, pewnie nie, zapewne nie

wiem ze to głupie co pisze, ale żeby nie było ze sa oleje, co na danym silniku, zadbają o niego lepiej, a nie można ich zastosować
Kris_Poland jest offline   Odpowiedź z Cytatem