Cytat:
Ja bym to ujął inaczej. Są oleje dla ludzi wygodnych dla który ASO zalewa olej oraz oleje dla ciekawskich, bardziej wnikliwych w ten coraz trudniejszy temat. Nie kupować olei z niskiej półki i nie kupować z najdroższej gdzie 4-5 l sięga 300zł. Za 120-170 zł wybór spory sprawdzonych ugruntowanych producentów Od Valvoline po Milersa przez Liqi Moly i Motula czy Fuscha. To są zwykle popularne w świecie oleje nie żadne tam koszerne hajendy dla dziwaków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps.
Dziś kupując filtry do Nissana pan w hurtowni oferował mi GULF 5W40 oraz 5W30 po 59 i 69 zł za 4 l olej konfekcjonowany w Polsce jak mi się wydawało z kodu paskowego. Strasznie niska cena.
|
rozumiem ze UE maczała juz palce w dyrektywach odnosnie stosowanych olejow w serwisach ASO, czyli możemy używać dowolnych zgodnych z specyfikacja producenta, w każdym ASO ?
a mnie ciekawi co innego, na ile ta specyfikacja jest wiarygodna?
ktoś testuje silniki i oleje w cyklu roboczym przez dziesiatki tys km, pewnie nie, zapewne nie
wiem ze to głupie co pisze, ale żeby nie było ze sa oleje, co na danym silniku, zadbają o niego lepiej, a nie można ich zastosować