Cytat:
|
wiem ze to głupie co pisze, ale żeby nie było ze sa oleje, co na danym silniku, zadbają o niego lepiej, a nie można ich zastosować
|
Oleje zalecane przez producenta samochodu to swego rodzaju kompromis miedzy jakością, a ceną. Olej musi być tani, aby koncern w tym wypadku Ford zarobił na tym miliony dolarów, a jednocześnie taki aby auta wytrzymywały przynajmniej okres gwarancji i jeszcze trochę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. często i jeszcze trochę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
rozumiem ze UE maczała juz palce w dyrektywach odnosnie stosowanych olejow w serwisach ASO, czyli możemy używać dowolnych zgodnych z specyfikacja producenta, w każdym ASO ?
|
W okresie gwarancji do ASO możesz pojechać do stacji ze swoją bańką oleju, ale musi spełniać aprobatę producenta samochodu pod względem klasy lepkościowej i jakościowej, albo przewyższać tą drugą. Najlepiej jak to widnieje na opakowaniu. Nikt Ci nie odmówi zalania w silnik lepszego oleju za który uważasz ten co przywiozłeś ze sobą w nowej nie otwieranej bańce.
Bump:
Cytat:
|
a mnie ciekawi co innego, na ile ta specyfikacja jest wiarygodna?
ktoś testuje silniki i oleje w cyklu roboczym przez dziesiatki tys km, pewnie nie, zapewne nie
|
Testuje się w symulowanych warunkach na hamowaniach, w windach klimatycznych, wszystko pod zwiększonym obciążeniem, aby to nie trwało lata tylko np 100 tys km eksploatacji robione w 48 godziny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Potem komputery to przeliczają na realne warunki eksploatacji.
Tak na marginesie to ja osobiście do tych wysilonych silników generacji EB stosował bym oleje z najwyższej półki jakościowej i z jak największą bazą syntetyczną, a nie jakieś pokrętne technologia synteze czy HC oznaczane na opakowaniach.