Automat długich w oplu jest słaby, ale automat profilu świateł mijania jest super. Snop jest wyraznie różny dla innych warunków drogowych, jasność świateł również jest dynamiczna. Poza tym automatem to zrobili kawał dobrej roboty. Slaba moc żarników w ruchu wieczornym po mieście również powinna ograniczać ich zużycie, mam nadzieję, że pod koniec leasingu nie będą wymiękać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. polatałem autostradą i przyspieszanie (nawet na 6 biegu) na bazie dotychczasowych przyzwyczajeń, jest bardzo dobre, nawet pod lekką górkę 210 dobiegł bez zadyszki, o dziwo również hałas w kabinie jest jak nabardziej znośny i to 170-180 jest porównywalne z 120-130 w focusie. Dla mnie więcej nie trzeba
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. myślę że auto o wadze 1,5t zrobiło by lepszy użytek z tych 170km, ale na razie ta dynamika mi starcza zupełnie. Tylko bagażnik mnie wkurza.
Ledy grzeją "do tyłu" przez co radiatory są zawsze za reflektorem, w widmie ledu swiecącego na biało jest mało podczerwieni - w skrócie nośnika ciepła - więc snop światła dużo mniej nagrzewa odbłysnik i wnętrze lampy. Koledzy z LEDami bez spryskiwaczy nie są szczęsliwi jak mokry śnieg zaczyna namarzać na kloszu, efekt gorszy niż zaschnięta sól drogowa. Czekam na test nowych wielosegmentowych cudownych świateł opla, no i jak algorytmy i nowa kamera poradzą sobie z tym wycinaniem segementów... Widziałem filmik prototypowych świateł mercedesa z w zasadzie projektorem zamontowanym w lampie wyświetlająca komunikaty dla kierowcy na asfalcie.. wyglądało to średnio, ale widzę w tym mega potencjał i pewnie za parę lat auta premium będą miały w pełni dowolnie kształtowany snop z wyłączaniem plamy na oczy kierowcy z naprzeciwka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.