View Single Post
Stary 14-05-2017, 09:10   #4092
Klakia
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: S-max Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Witam, Co zrobiłem źle? Po przeczytaniu tego wątku chciałem ulepszyć moje nowe auto i zgodnie z instrukcją na 1 stronie zgrałem na karte sd katalog dln i punkt po punkcie zainstalowałem w moim s-max (2011). Wszystko było ok, system się zresetował i potem włożyłem zakupioną kartę sd z 2015 r (karta z naklejką bosch, napisem ford mca 2015 tomtom). System chciał wgrywać dalej program i za każdym razem po 2-3 min wyskakiwał komunikat dowload fail, ale po włączeniu panelu wszystko działa - oprócz nawigacji, bo po wciśnięciu navi cały czas był komunikat Nawigacja jest aktywowana i tak przez 40 min. Po przejechaniu 30 km i dwugodzinnej przerwie po ponownym włączeniu auta jeszcze raz poprosił o wgranie programu (już po polsku) i proces powiódł się ale wyskoczył komunikat by włożyć oryginalny nośnik. I tak cały czas. Auto nie podaje też pozycji (przycisk info) ale podaje wysokość npm i widzi tylko 6 satelit, a przedtem byłó 9-11 (widać zza komunikatu o włożeniu oryginalnego nośnika). Taki komunikat jest także przy wybraniu sterowania głosem. Karta sd wcześniej jeździła w mondeo mk4 w identycznej nawigacji jak ta (sprzedawca pokazał fot karty i swojej nawi skąd pochodzi na aukcji). Czy karta jest uszkodzona, czy nie ta karta do mojej wersji, czy zły system wgrałem?

Bump: Witam, Co zrobiłem źle? Po przeczytaniu tego wątku chciałem ulepszyć moje nowe auto i zgodnie z instrukcją na 1 stronie zgrałem na karte sd katalog dln i punkt po punkcie zainstalowałem w moim s-max (2011). Wszystko było ok, system się zresetował i potem włożyłem zakupioną kartę sd z 2015 r (karta z naklejką bosch, napisem ford mca 2015 tomtom). System chciał wgrywać dalej program i za każdym razem po 2-3 min wyskakiwał komunikat dowload fail, ale po włączeniu panelu wszystko działa - oprócz nawigacji, bo po wciśnięciu navi cały czas był komunikat Nawigacja jest aktywowana i tak przez 40 min. Po przejechaniu 30 km i dwugodzinnej przerwie po ponownym włączeniu auta jeszcze raz poprosił o wgranie programu (już po polsku) i proces powiódł się ale wyskoczył komunikat by włożyć oryginalny nośnik. I tak cały czas. Auto nie podaje też pozycji (przycisk info) ale podaje wysokość npm i widzi tylko 6 satelit, a przedtem byłó 9-11 (widać zza komunikatu o włożeniu oryginalnego nośnika). Taki komunikat jest także przy wybraniu sterowania głosem. Karta sd wcześniej jeździła w mondeo mk4 w identycznej nawigacji jak ta (sprzedawca pokazał fot karty i swojej nawi skąd pochodzi na aukcji). Czy karta jest uszkodzona, czy nie ta karta do mojej wersji, czy zły system wgrałem?
Klakia jest offline   Odpowiedź z Cytatem