Cytat:
|
A swoją drogą kolego kto Tobie robił rozrząd że wałek był źle ustawiony że Ci zawory pogięło
|
opisywałem już mój przypadek więc tak w skrócie
złomiarz bo nie handlarz kupił widac to auto z padniętą głowicą, wstawili byle jaką używaną w myśl zasady przyjdzie głupi i kupi , trafiło na mnie, bardziej interesowało mnie czy lakier ori czy też gdzieś przeszczepu nie ma, a rentgena w oczach nie mam, rachunek za łańcuch mi dał, rok było ok około 8-9 tyś zrobiłem aż się rozrząd przestawił z tego co pamiętam jakaś śruba miała być dokręcona na kleju dla pewności ale niestety nie była, ale gdzie złomiarz poleci do sklepu po klej,
Cytat:
|
Uszczelka pod głowice to maks 130zł w internetach.
|
nie wiem jak inni mechanicy ale ten co mi robił stwierdził ze za uszczelki i inne części z niewiadomego zródła nie bierze odpowiedzialności, a z faktury wiem że mam ori na 1 montaż
Bump: oczywiście niewiadomego pochodzenia dla niego, zresztą za drogi to interes by się pózniej zamęczać wyrzutami typu a mogłem zaufać mechanikowi i była by gwarancja. Co innego jak ma się warunki do samodzielnej naprawy i można porażkę przyjąć na klatę