Temat: [Focus 2008-2011] Blokada drzwi od środka.
View Single Post
Stary 15-05-2017, 13:10   #6
noktovizor
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Blokada drzwi od środka.

Witam ponownie w tym temacie, pomyślałem sobie, iż zanim zastosuję powyższe porady i z faktu, iż pojawiły się nowe objawy tego problemu to opiszę temat raz jeszcze, zatem, po kolei:

Mam Focusa MK2, kombi, 2010 rok, siedzę w środku auta, na fotelu kierowcy, blokuję wszystkie drzwi blokadą na swoich drzwiach i nikt z zewnątrz nie otworzy żadnych drzwi za klamkę.
Wychodzę z auta, blokuję drzwi z pilota, przyciskiem i blokują się wszystkie drzwi prócz tylnych prawych, legalnie mogę je otworzyć pomimo uruchomionej blokady przez pilota.
To samo ma miejsce jak zamknę auto przy użyciu kluczyka, blokują się wszystkie prócz tylnych prawych.

Same drzwi, owe tylne prawe rzecz jasna mają przycisk blokady, jednak tak jak we wszystkich pozostałych jest on w pozycji DO WCIŚNIĘCIA, to tu jest tak jakby cały czas w pozycji WCIŚNIĘTEJ, wygląda to mniej więcej tak jakby jakaś linka na której on jest była zerwana, poluzowana, przycisk jest w pozycji WCIŚNIĘTEJ ale tak jakby nie do końca, w połowie.

I teraz pytanie, jest sens zabierać się za to samemu, rozbierać drzwi, czy oddać do fachowca ?

Pozdrawiam i dzięki za odzew.
noktovizor jest offline   Odpowiedź z Cytatem