View Single Post
Stary 15-05-2017, 22:41   #4064
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Po 1200km pokazał się komunikat o pozostałym zasięgu na AdBlue 2500km, czyli w sumie circa 4000km? Zbiornik ma ponoć 7,5l.... jeszcze nie dolewałem. Dostałem od GM bańkę 5 litrów do bagażnika na start. Kolega co jezdzi już od pół roku z tym silnikiem głównie po autostradach wkurza się że leje AdBlue zdecydowanie częściej niż się spodziewał. Ponoć koledzy w zafirach 1.6 cdti 136km leją to raz na wiele wiele tysięcy km choć mają zbiorniki tylko 4,5l. Generalnie silnik 170km w aucie wiążącym prawie dwie tony i emitujący katalogowo tylko 119g CO2/km może brać się wyłącznie z super podkręconych testów i zabiegów w stylu dodawania mnóstwa mocznika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. choć to akurat redukuje NOx, nie CO2.. ja tam mogę sypać nawet konwalie i torf, byle by wpadał w limity dla mojego stanowiska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. za to w oplu dpf jest zdaje się "suchy", w pełgocie po 80tkm musiałem dolewać siuwaksu do wypalania pdf i to kosztowało całkiem sporo, chyba 750zł.

Średnie spalanie mam na razie 7,5l/100km, a jeżdżę coraz mniej delikatnie... rzekłbym, dynamicznie, głównie Warszawa i okolice.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem