View Single Post
Stary 17-05-2017, 20:06   #4
zephi
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 2.0
Rocznik: Brak
Domyślnie Odp: Wadliwy czujnik otwarcia w zamku drzwi - numer części

Cytat:
Napisał soczex Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znajdz modul komfortu, po stronie kierowcy, na wysokosci mniej wiecej lewego kolana pod deska rozdzielcza. Na nim bedzie numer 6s6t ... jesli konczy D.. masz podwójne ryglowanie czyli zamek na 8 pin. Jesli bedzie końcowka B.. to masz centralke bez zdalnego sterowania a jak C.. to ze sterowaniem. W tych dwoch wersjach bedzie 6 pin. Jesli trafisz na zamek z 4 pin to jest to zamek bez centralnego.
Jestem wlasnie po lekturze na temat modulow GEM i ich oznaczen, i sprawa wyglada nastepujaco. Przede wszystkim w modelach po lifcie (6S6T-15K600-**) oznaczenia sa przesuniete o jedna literke w lewo, tzn. A - golas, B - centralny + zdalne sterowanie, C - podwojne ryglowanie. Niestety moj GEM ma literke B, wiec podwojnego ryglowania nie ma. Wedlug ASO zamek montowany w tym modelu ma numer 2S6A-A21812-EK, ale nie byli mi w stanie powiedziec ile pinow ma ta czesc.

Dzieki za pomoc z iloscia pinow, z tego wynikaloby ze moje zamki maja po 6 pinow, bo posiadam GEM bez podwojnego ryglowania, natomiast mam centralny ze zdalnym sterowaniem. Rozejrze sie za 8-pinowymi zamkami, zeby przy okazji dolozyc podwojne ryglowanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zephi jest offline   Odpowiedź z Cytatem