Właśnie jestem na etapie projektu wyciszania Esia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zostawiam tu info jeżeli ktoś też nie ma co z $ zrobić i inwestuje w samochód
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Póki co postanowiłem wyciszyć:
1. Podszybie od strony silnika
2. Maskę
3. Bagażnik i podłogę pod 2 rządem siedzeń
4. Uszczelki
5. Nadkola
Na pierwszy etap poszło podszybie. Materiały dobrane to mata STP Gold oraz pianka K13s. Dostęp lichy. Trzeba zdjąć plastikowe podszybie całe (2 części), ściągnąć ramiona wycieraczek i silniczki. Klejenie trochę niewygodne bo ręka gruba i ciężko położyć matę ale jakoś poszło. Pomaga rolka dociskowa do kładzenia mat lub tapet.
Filmik poglądowy jest tutaj:
https://youtu.be/b8kuo3hzxB8
Efekt: całkowicie hałasu nie odizolowałem ale... !!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Różnicę słychać. Silnik jest mniej natarczywy dla ucha, złagodzono pewne wibracje, napewno podczas prędkości przelotowej 100-120 mało go słychać za to pojawiają się szumy i świsty. Dla mnie efekt akceptowalny.
W sumie poszło 1,5 maty STP i trochę mniej pianki.
Tip ode mnie: użyłbym możliwie najlepszej maty bo mało jej idzie. Może Dynamat Xtreme lub jeszcze lepsze STP.
Będe informować o dalszych postępach prac