View Single Post
Stary 18-05-2017, 12:34   #12
Aleksander1404
ford::average

Imię: Chris
Model: Ford Focus II / Ford Kuga II Vignale
Silnik: 2.0 Duratec-HE / 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2005 / 2017
Domyślnie Odp: Przestały migać kierunkowskazy przy zamykaniu auta

Nie chciałbym zapeszać ale chyba jednak się udało naprawić problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po tym jak rozłożyłem zamek w drzwiach kierowcy, przeczyściłem, przesmarowałem i złożyłem to w pierwszej chwili nic to nie pomogło, tzn. pomogło w tym sensie, że przestał wariować centralny z ryglowaniem i odryglowywaniem drzwi w czasie jazdy, ale zaczął się sam z kolei otwierać gdy był zamknięty - o czym pisałem w poprzednim poście. Jednak już od następnego dnia wszystko się uspokoiło i jak do tej pory od 5 dni jest OK. Kierunki zawsze migają przy zamykaniu i zamek - jak na razie - ani razu się sam nie odtworzył po zaryglowaniu drzwi... Chociaż, tak jak pisałem wcześniej, zamek nie miał żadnych widocznych uszkodzeń zatem czy samo rozłożenie go i złożenie coś mgło "naprawić" to nie wiem...

Co ciekawe ten błąd DTC B1235 "Błąd sprzężenia zwrotnego położenia silniczka okna sterowanego elektrycznie. Moduł: Zespół sterowania drzwiami kierowcy" nadal występuje, choć nie wiem czy ma to coś wspólnego z ryglowaniem drzwi, bo to dotyczy raczej elektryki szyb. Chociaż szyby też działają i tu nigdy nie było problemu...
Aleksander1404 jest offline   Odpowiedź z Cytatem