View Single Post
Stary 19-05-2017, 20:19   #1
fahir
ford::beginner

Model: Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
Domyślnie Szarpie na niskich obrotach po wymianie rozrządu.

Witam,

widziałem podobny temat ale mam bardziej szczegółowe pytania odnośnie mojego problemu.

Wymieniłem rozrząd dzisiaj u mechanika wraz z pompą wody i pompą wspomagania. Pojawił się po wymianie problem, a mianowicie na bardzo niskich obrotach od 300 do ok. 1500 obrotów zaczął szarpać silnik, czyli wtedy kiedy chce się w miare szybko zebrać. Przerwie ze 3 razy, obroty sie podnoszą i później jest ok. Przy wyższych obrotach tego już nie ma, na luzie też jest ok.

Wyczytałem, że rozrząd może być źle założony i przesunięty o ząbek, natomiast w wielu przypadkach okazywało się na forum że przyczyna była zupełnie inna. Posiadam rachunek i potwierdzenie wymiany rozrządu od tego mechanika, brać to jakoś reklamować? Powinni rozwiąć problem nieodpłatnie jeżeli to faktycznie wina źle założonego rozrządu? I na co zwrócić uwagę przy reklamowaniu tego, bo podejrzewam że jak każdy serwis będą chcieli naciągnąć mnie na dodatkowe koszta, a przyznam że ostatnio wybulili ze mnie ponad tysiac za pierdoly. Mial ktos podobna sytuacje? Ciekawi mnie czy przy ponownym ustawianiu rozrządu dochodza jakies koszty przy rozbieraniu tego i skladaniu spowrotem.
fahir jest offline   Odpowiedź z Cytatem