View Single Post
Stary 20-05-2017, 12:55   #17
Greg-c-max
ford::average

Model: C-max
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: fabryczne światła dzienne przy ksenonach

Widzę, że większość z was potrafi wróżyć z fusów, a może nawet i z postów. Sami fachowcy teoretycy.

Ja w przeciwieństwie do Was wiem co mam w samochodzie, a nie wydaje mi się, jak Wam, nie wróżę z postów.

Niedowiarków zapraszam do siebie.

Tadeusz, doskonale wiem jak działają xenony.
Możliwe jest też subiektywne odczucie. Światła dzienne jak sama nazwa wskazuje działają tylko w dzień. Porównanie mocy świecenia po ciemku jest niewykonalne.
Jednak w/g mnie w trybie świateł dziennych świecą słabiej.

Bump:
Cytat:
Napisał szymapa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rzecz w tym że mam dobrej jakości palniki i kosztowały 600zł za komplet więc widzę sens w oszczędzaniu podczas jazdy w dzień,szczególnie o tej porze roku.
Paweł, Ty masz u siebie D1S, więc faktycznie one są droższe i tu może taka operacja mieć podstawy ekonomiczne. Ja u siebie mam D2S i też założyłem Osrama +70%. Nie widzę jednak specjalnie dużej różnicy.
W żony peugeocie założyłem D1S chinole za 150 zł/kpl. i działają równie dobrze, przynajmniej narazie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Greg-c-max jest offline   Odpowiedź z Cytatem