Temat: [Mondeo 2007-2014] Listwy chrom przy szybach
View Single Post
Stary 20-05-2017, 19:20   #590
Karlus
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Listwy chrom przy szybach

Właśnie z tym wyborem jest problem - stąd moja prośba o opinie o produktach z drugiej firmy (a właściwie to - z jakiejkolwiek innej).

Parę lat temu w Mondku zamontowałem listwy przyokienne z nierdzewki (na pewno nie było to metalizowane tworzywo) ale niestety z żadnego z tych 2 sklepów. Po kilku sezonach (auto stało pod chmurką) wyglądały one tandetnie (porysowane, odklejające się boki etc). Po drugie - podczas mycia Karcherem, jedna listwa mi odpadła i okazało się, że będąca pod nią oryginalna gumowa uszczelka zmieniła kolor (odbarwiła się). Nie wiem czy jest to wina ówczesnego sprzedawcy listew, który polecił odtłuszczać czarne uszczelki zmywaczem do silikonu czy też moja (bo "pod ręką" miałem benzynę ekstrakcyjną). O nakładce na zderzak, wolę już nie pamiętać - kupiłem za krótką i bez zagięcia na rant zderzaka - porażka.

Nie zamierzam nikogo reklamować (obu produktów nie znam), więc napiszę tylko, że gdyby jakość listew z różnych sklepów okazałaby się porównywalna, to jest spora różnica w cenie (przy 4 kpl. jest to już pareset zł). Z drugiej strony, szkoda by było dokonać nietrafionego zakupu, bo wtedy komuś się "oberwie" :-(.

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Karlus ; 20-05-2017 o 19:24
Karlus jest offline   Odpowiedź z Cytatem