View Single Post
Stary 22-05-2017, 12:18   #1
zolwio1
ford::amateur

Imię: Damian
Model: Focus mk1
Silnik: 1,6 16v
Rocznik: 1999
Domyślnie Klimatyzacja - spreparowaną klimatyzację czyli rurki nie od tego modelu

Cześć, proszę was o pomoc. Kupiłem foczkę w lutym tego roku, głównie na dojazdy do pracy itp. Niedawno okazało się że samochód ma spreparowaną klimatyzację czyli rurki nie od tego modelu po wkładane na lipę, brak osuszacza i najprawdopodobniej nie tą chłodnice wody i klimy do tego modelu. Chciałbym to zrobić na nowo i tu jest moja prośba do was ile powinno być wiatraków w tym modelu ja mam założony jeden, małą chłodnice klimy i dużą chłodnicę wody. Z kostki przed wiatrakiem ucięte są dwa lub trzy kabelki. Co mam zamiar kupić:
- Nowa chłodnica wody i klimy
- Nowy osuszacz
- Używane przewody klimatyzacji
- Używana wiązka lub sama kostka do wiatraka
- Sprężarkę klimatyzacji (po regeneracji lub używany)
W moim samochodzie silnik reaguje na impuls guzika AC (to mnie zmyliło podczas zakupu) Sprężarka klimy jest ale walnięte jest łożysko.
Mam człowieka który mi to zrobi ale wolał bym się wcześniej przygotować z częściami żeby było jak najmniej komplikacji podczas naprawy. Zadałem sobie pytanie czy warto w to się bawić. Po krótkim namyśle stwierdziłem że tak. Foczka dobrze się prowadzi zawieszenie, skrzynie ma w bardzo dobrym stanie no i ta podłoga nigdy nie naprawiana i nie ma na niej grama rdzy. Blacharka jest dobra niewielki oznaki korozji na dolnych krawędziach drzwi. Silnik jest słaby bo pobiera olej i trochę kopci, ale silnik w moim przypadku to najmniejszy problem. Proszę o rady.

Ostatnio edytowane przez SRS ; 22-05-2017 o 17:26 Powód: wszyscy wiedzą że to Ford Focus 1998-2004 po to jest prefix
zolwio1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem