View Single Post
Stary 24-05-2017, 11:45   #77
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Czy warto tankować benzynę 98 do ecoboost'a?

Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@heko wołam cię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Jak ty mi ten program w aucie ustawiałeś ? Pod konkretne paliwo 98 które było zatankowane czy trzymać się instrukcji i lać 95 ?

Jakiej instrukcji ? Na wlewie paliwa masz dopuszczalne wszystkie paliwa - wymóg to minimum Pb 95.

Bump:
Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cholera jasna. Sam mam okopcone końcówki na czarno (te chromy) i się zastanawiałem ostatnio czemu aż tak bardzo.

W sumie ja cały czas latam na 98. Nie dość że płaciłem więcej, to jeszcze osłabiałem jednostkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
No nic, wychodzi na to że brak wiedzy mi wyszedł bokiem- wystarczy po prostu tankować dobrą 95 - tylko inna sprawa, że ja nigdy nad tym nie myślałem, tylko łyknąłem papkę marketingową.

Ps. Pod tym linkiem jest strona dot. paliwa.
http://www.fordservicecontent.com/Fo...ngEnabled=True
Końcówki są okopcone z powodu wtrysku bezpośredniego, a nie rodzaju paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W przypadku wysilonego silnika z turbo 98 na pewno nie szkodzi i nie osłabia.....

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 24-05-2017 o 12:00
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem