Temat: [Focus 2014-2018] Sync 2 zamiana na Sync 3
View Single Post
Stary 24-05-2017, 13:40   #292
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Sync 2 zamiana na Sync 3

Projekt sprzętowego upgrade "Sync3 nonNAV" -> "Sync3 EU Nav" oraz "Sync3 US Nav" -> "Sync3 EU Nav" został szczęśliwie doprowadzony do finału.

Operacja polega na wymianie w module APIM kości flash na taką jak w wersji EU (64GB pojemności) i dodaniu w wersji nonNAV brakujących elementów.
Oczywiście "clou" to ogranie wstawianej pamięci flash właściwym wsadem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Operacja wiąże się z koniecznością dostarczenia modułu APIM do modyfikacji i dość głębokiej ingerencji hardwareowej w moduł (lutowanie układów BGA...).

Po operacji APIM ma numer ESN zgodny z tym na obudowie...

Ta ostatnia cecha przeróbki w wykonaniu mojego zespołu wcale nie jest oczywista - zgodnie z moją wiedzą inni przerabiający klonują numer ESN z "dawcy"....
Czyli za chwilę jak w Chinach co drugi APIM Sync3 będzie miał ten sam ESNGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radzę na to zwracać uwagę...

BTW - uwaga nie dotyczy Rosjanina "upychającego" wersję EU Nav na kości 32GB (poprzez wycięcie części języków) - on dba także o zgodność numeru ESN z obudową!
A kto nie dba - to już oddzielna historia...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 24-05-2017 o 13:56
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem