Cytat:
|
Teraz zauważyłem że Opel wciąż trzyma się lusterek mocowanych w trójkącie okna. Mało kto już tak robi ze względu an wygląd oraz na ograniczanie pola widzenia.
|
Myślałem że to kwestia redukcji szumu wiatru na łączniku plus estetyka, różnicy w polu widzenia nie dostrzegłem. Moja iska ma lepszą widoczność niż fordy którymi jeździłem, ale siedzę też wyżej, cała podłoga jest wyżej więc pozycja nadal komfortowa. Ponoć w nowej obniżono fotel o 2cm.
Tak psów wieszać na to 2.0 170km naprawdę nie ma co, mi dźwięk silnika bardzo pasuje, choć na pewno słychać silnik glosniej niz w mk5. Bez dwoch zdań. Przy jeździe ze stałą prędkością w tej starej isi silnika prawie nie słyszę. W focusie słyszałem dzwięk każdego cyknięcia pompy commonrail i intensywności przyspieszenia, w oplu dużo bliżej do mk5. Jeżdżąc po mieście mam komfort kulturalnej cichej jazdy, sama przyjemność. 1.6 136km do tej starej budy to jednak tylko do spokojnej jazdy, w nowej lżejszej pewnie też asfaltu na koła nie nawinie ale do zwykłego przemieszczania się bez ścigania z każdych świateł powinien w zupełności starczyć. Gorzej jak ktoś już przywyknie do tych 150+ koni i momentu z 2.0, do słabszego ciężko się przekonać, głównie przestawić mentalnie. Często wsiadam na chwilę do słabszych aut i nie odrzuca mnie ten brak mocy, taka uroda.. każde auto będzie miało jakieś inne swoje plusy. Chyba że mówimy o fiacie multipli, tam jedyny plus to plus na akumulatorze.
Ten czerwony opelek aż krzyczy "no powiedz, że ładnie, jak mazda 6..."
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BTW, ostatnio często widzę mazdy 6 na tych wielkich ciemnych felgach i przyznaję, wygląda to obłędnie! Nawet alfa wymięka w takim zestawieniu (no chyba że quadrifoglio, wtedy ex aequo).