View Single Post
Stary 25-05-2017, 12:14   #6483
marioromario
ford::beginner

Imię: marek
Model: Mondeo Vignale Magnetic Grey
Silnik: 2.0 BiTDci
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Pierwszy 1000 zrobiony to coś napiszę. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.

Audio
Mam mieszane uczucia. Słucham muzyki ciszej bo i w aucie jest ciszej. Mam wrażenie, że przez to nie wszystko słyszę. Dźwięk jest taki jakiś płytki. Nie wiem czy to mój słaby słuch  czy to jednak specyfika tego audio. Trzeba dać głośniej, żeby trochę ‘głębi’ dźwięku było. Suwaki ustawione prawie na maksa ...
Klimatyzacja
Na początku nie mogłem się z nią dogadać, teraz chyba już się uspokoiła. Goniłem się z nią od 21.0 do 23.0, raz zimno, raz duszno, to znowu wieje z niej ... W MKIV była niewidzialana od pierwszego dnia, raz ustawiłem na 21.5 i nie było potrzeby ruszać. Dziwnie trochę rowiązane są nawiewy tzn. żeby zmniejszyć nawiew powietrza, muszę zmienić też kierunek nawiewanego powietrza.
Siedzenia
Tu wrażenia pozytywne, można sobie pompować do woli każdy kawałek siedzenia. Siedzenie mogłoby być ciut większe na długości i szerokości. W końcu chłodzenie działa jak powinno . Wiatraczek w MKIV był słaby. Masaż – ekstra – u kolegi w Talismanie masuje tylko plecy.
Światła
Duży plus, szczególnie za moc/zasięg. W MKIV miałem bardzo często wrażenie, że auto jadące obok mnie ma mocniejsze światła
Skrzynia/silnik
Mam wrażenie, że dużo lepiej sprawuje się ta para w przypadku obecnego MKV. W MKIV szarpało mi przy zmiania 1-2 i dziura przy kick down’ie była dłuższa.
Prowadzenie
Bardzo mi się podoba. Mam wrażenie jednak, że kierownica trochę reaguje z opóźnieniem. Podoba mi się twardsze zawieszeni w porównaniu do MKIV.
Dotychczas
Na plus:
Siedzenia
Światła
Silnik/skrzynia
Na minus:
Audio (chyba)
Schowek, nie ma klimatyzowanego??? Albo ślepy jestem
Zagłówki, brak regulacji przód/tył!! A w testowym Vig były. Też tak macie ???
marioromario jest offline   Odpowiedź z Cytatem