0,15V to jakieś tam napięcie rezydualne, czy jak to się nazywa, utrzymujące się w instalacji. Możesz przyjąć, że to nadal 0 V.
Podstawa, oczywiście, to zmierzenie na pracującym silniku i włączonym grzaniu. Zresztą bez odpalenia nie włączysz grzania szyby.
Przynajmniej na bezpieczniku od działającej połowy szyby musisz mieć napięcie. Innej opcji nie ma.
Chociaż na pinie idącym od strony zasilania też napięcie powinno być po zdjęciu bezpiecznika i włączeniu grzania, czego - jak pisałeś - nie zrobiłeś, więc powtórz test na pracującym samochodzie.
Nie wiem, czy próbowałeś zamienić bezpieczniki miejscami, bo to, że bezpiecznik ma ciągłość elektryczną, to nie do końca znaczy, że jest sprawny.
Co do tej szybki, to ja nawet nie wyjmowałem bezpiecznika, żeby ją zdjąć. Trzeba podważyć paznokciem i lekko podnieść najpierw jedną łapkę, potem drugą i pstryk. Tylko uwaga, żeby szybka nie poleciała sobie do komory silnika.
Możesz też zmierzyć napięcie na wtyczkach po wypięciu szyby, co jest w zasadzie najbardziej miarodajnym testem, bo jest najbliżej tego, co nie działa, ale do tego musisz ściągnąć podszybie, więc dla niewprawionych trzeba doliczyć jakieś 45 minut zabawy. Dla zaprawionych w bojach 10 minut
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A żeby było śmieszniej, to ja też miałem niedawno wymienianą szybę po uderzeniu kamienia i też pierwszy egzemplarz w połowie nie działał. Chiński Benson, ale po wymianie na sprawną nie mam uwag. Niestety, Link4 nie sponsoruje oryginałów w ramach mojego ubezpieczenia.
Nie napisałeś w profilu, skąd jesteś. Jak Białystok czy okolice, to mogę ci to sprawdzić na samochodzie. Jak nie, to może spytaj w dziale dla swojego województwa.