Cytat:
|
Gdy odbieraliśmy insignię (poprzedniej generacji) w tym roku, zapytałem właśnie czemu ta topowa wersja insignii nie ma kierunkowskazów w lusterkach, na to właściciel salonu opowiedział właśnie anegdotkę, że OPEL ma głównego szefa projektantów samochodów i jego zdanie jest takie, że mu się to po prostu nie podoba, i tak długo jak on tu dowodzi, zaden opel takiego bajeru nie będzie miał.
Ile w tym prawdy, to nie wiem, tylko przekazuje co gość powiedział.
|
Ale jak popatrzych na to zdjęcie z czerwoną Insignią to w tle widać chyba innego nowego opla i wydaje mi się że tam lusterko juz jest na drzwiach
Bump:
Cytat:
|
Jeśli nowa insignia ma podobne ustawienia to przypuszczam że będzie z tym podobnie. Aczkolwiek koledzy w zafirach 1.6 dolewają adblue co kilkanaście tysięcy. Może to kewstia restrykcyjności przepisów przy homologacji modelu...?
|
Wątpię aby zużywał tak samo mało. Poprzednie generacje aut celowo zaniżały zużycie AdBlue, gdyż jak sam na to zwróciłeś uwagę częste napełnianie płynu nie jest mile widziane przez użytkownika. Dlatego w badaniach w Niemczech, modele Opla też trafiły na czarną listę Dieselgate. A zafira może mieć po prostu większy zbiornik - np. do VW były takie po kilkanaście litrów.