View Single Post
Stary 26-05-2017, 14:50   #4105
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdy odbieraliśmy insignię (poprzedniej generacji) w tym roku, zapytałem właśnie czemu ta topowa wersja insignii nie ma kierunkowskazów w lusterkach, na to właściciel salonu opowiedział właśnie anegdotkę, że OPEL ma głównego szefa projektantów samochodów i jego zdanie jest takie, że mu się to po prostu nie podoba, i tak długo jak on tu dowodzi, zaden opel takiego bajeru nie będzie miał.

Ile w tym prawdy, to nie wiem, tylko przekazuje co gość powiedział.
Ale jak popatrzych na to zdjęcie z czerwoną Insignią to w tle widać chyba innego nowego opla i wydaje mi się że tam lusterko juz jest na drzwiach

Bump:
Cytat:
Napisał Touch'n'go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli nowa insignia ma podobne ustawienia to przypuszczam że będzie z tym podobnie. Aczkolwiek koledzy w zafirach 1.6 dolewają adblue co kilkanaście tysięcy. Może to kewstia restrykcyjności przepisów przy homologacji modelu...?
Wątpię aby zużywał tak samo mało. Poprzednie generacje aut celowo zaniżały zużycie AdBlue, gdyż jak sam na to zwróciłeś uwagę częste napełnianie płynu nie jest mile widziane przez użytkownika. Dlatego w badaniach w Niemczech, modele Opla też trafiły na czarną listę Dieselgate. A zafira może mieć po prostu większy zbiornik - np. do VW były takie po kilkanaście litrów.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem