View Single Post
Stary 26-05-2017, 16:24   #4106
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdy odbieraliśmy insignię (poprzedniej generacji) w tym roku, zapytałem właśnie czemu ta topowa wersja insignii nie ma kierunkowskazów w lusterkach, na to właściciel salonu opowiedział właśnie anegdotkę, że OPEL ma głównego szefa projektantów samochodów i jego zdanie jest takie, że mu się to po prostu nie podoba, i tak długo jak on tu dowodzi, zaden opel takiego bajeru nie będzie miał.

Ile w tym prawdy, to nie wiem, tylko przekazuje co gość powiedział.
A mi z kolei sprzedawca wymyślił taką bajeczkę, że jest to zrobione żeby zaoszczędzić na kosztach wymiany lusterka w razie zahaczenia nim o coś. Podczas moich 12 lat jazdy i ponad 500 tys. km nigdy nawet nie drasnąłem lusterka...

Bump:
Cytat:
Napisał Touch'n'go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A więc tak, AdBlue starcza w starej insigni na 3300km z czego 900 to rezerwa blokująca komuniakt o niskim poziomie na wyświetlaczu i nie da się normalnie z tym jeździć, więc tankowanie adblue jest co ok 2400km i wchodzi około 4 litrów siuwaksu. 0,8l /1000km. Z bańki 5l zostało mi koło litra, nastepnym razem spróbuję 2x2l, przynajmniej nie będzie zabawy z cholernym wężykiem.

Jeśli nowa insignia ma podobne ustawienia to przypuszczam że będzie z tym podobnie. Aczkolwiek koledzy w zafirach 1.6 dolewają adblue co kilkanaście tysięcy. Może to kewstia restrykcyjności przepisów przy homologacji modelu...?
1.6 CDTI w każdym Oplu ma mokry DPF z AdBlue? W Insigni B też? Jeżeli tak, to biorę Mondeo. Nie mam zamiaru bawić się w dolewanie jakiegoś śmierdzącego ****a. Niedługo zapewne wszędzie trzeba będzie się z tym *******. Na pohybel zielonej hołocie!

Ostatnio edytowane przez jvc ; 26-05-2017 o 22:08 Powód: wulgaryzmy
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem