View Single Post
Stary 26-05-2017, 23:05   #4110
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Zafira ma podobno zbiornik adblue 4,5l, stara insignia 7,5l. Zatem zafira ma zupełnie inne proporcje dawkowania mocznika. Mi ten kierunkowskaz w zupelnosci nie przeszkadza, moze byc na boku, na lusterku czy na daxhu, byle bylo widac ze auto planuje manewr. W octavii zastepczej wnerwial mnie kierunek w lusterku bo mial oczko przelotowe w czarnym brzegu lusterka do wewnetrznej strony i przy jezdzie w nocy swiatlo kierunku mnie raziło.

Co do adblue trzeba sie nastawic na to, ze to mus, przynajmniej do czasu dominacji hybryd i elektryków. Mi to tak bardzo nie przeszkadza, muszę tylko opanować technikę nalewania i będzie dobrze. Z czasem będzie też więcej stacji z dystrybutorami i problem będzie marginalny. Tyle lat dolewania płynu do spryskiwaczy przez podnoszenie maski i nikt na to nie jęczy a tak miało aut ma normalny wlew płynu jak paliwa z klapką bez dźwignia brudnej maski. Przywykniemy i do adblue Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem