View Single Post
Stary 28-05-2017, 21:27   #4126
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

@pitekantrop rozwazasz GS ze zwykłym tempomatem? Myślę ze GS pod względem komputerów i softu nie bedzie wiele różnił się od poliftowej insigni 1ej generacji bo zegary i interface systemu intellilink są identyczne. Ford ma tempomat zwykły do 180kmh, insignia adaptacyjny też. Nie widzę w tym problemu bo jazda przy takich prędkościach winna być pod 100% koncentracji i stopy lepiej żeby były przy pedałach gotowe do akcji. W fordzie zwykły tempomat jest dość szarpiacy, szczegolnie przy cancel/resume. W skodzie też zwykły robi to dużo spokojniej. Nie wiem jak w oplu zwykły, ale adaptacyjny ma sporo gracji.
@kaan1 dzięki za info o zdolności penetracji adblue, faktycznie lepiej nie pochlapać tym elektroniki. Ja za drugim razem robiłem to już w rękawiczkach nitrylowych i porzadnie wyplukalem ochlapane elementy auta na myjni, wlew też był cały w solach wytrąconych z mocznika więc uchyliłem klapkę i swobodnym strumieniem przepłukałem komorę wlewu. Nie radzę też przechowywać w aucie niewykorzystanych resztek w bańce, lepiej zostawić to gdzieś w garażu. Każda kropla zasycha w biały brudzący nalot.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem