Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 30-05-2017, 12:56   #479
kawq
ford::amateur

Imię: Pawel
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Komunikacja idzie tylko na kierownicę po złączu A 6 i 8 . W sumie canbus który kupiłem nie jest potrzebny bo pewnie to samo można zrobić na przewodach KEY 1 i 2. Coś takiego widziałem na YT.
Z radia podobnie nie wychodzi przewód Canbus DRX i Camnus DTX
Problem może dałby się rozwiązać mając działający z convers Canbus, u mnie jest czarny i dochodzi 7 przewodów. W ustawieniach zaawansowanych hasło 126 jest protokół can ale przy braku szyny danych grzebanie tam nic nie zmieni.
Poza tym radio działa ok. dźwięk porównywalny, lepszy od sony, nie zacina w tle nawigacja, OBD2 i radio działa bez problemu. Nie sprawdzałem na plikach multimedialnych HD, ale w czasie jazdy to raczej szpan niż konieczność. Dzieciak do oglądania filmów i tak woli tablet.
Jeżeli ktoś będzie miał na wierzchu przewody to proszę sprawdzić czy są podłączone przewody Can+ Can- szyna główna i wyjście z radia can DRX i can DTX. Chińczycy może podchodzą asekuracyjnie bo boją się. że coś rozwali convers, ale widziałem ruskie starsze radia na andku 4 uruchamiają.

Wiesz moze jak połączyć odtwarzacz z przyskami sterowania kierownicy?
Mam z tylu kable Key1 i Key2, a w instrukcji jedyna informacja jest taka zd właśnie one służą do podłączenia sterowania.

Mondeo mk4
kawq jest offline   Odpowiedź z Cytatem