Cytat:
|
Witam,
widziałem podobny temat ale mam bardziej szczegółowe pytania odnośnie mojego problemu.
Wymieniłem rozrząd dzisiaj u mechanika wraz z pompą wody i pompą wspomagania. Pojawił się po wymianie problem, a mianowicie na bardzo niskich obrotach od 300 do ok. 1500 obrotów zaczął szarpać silnik, czyli wtedy kiedy chce się w miare szybko zebrać. Przerwie ze 3 razy, obroty sie podnoszą i później jest ok. Przy wyższych obrotach tego już nie ma, na luzie też jest ok.
|
Przypomniało mi się jeszcze, że na pompie wspomagania jest taki czujnik, który ma za zadanie zwiększać obroty silnika jak kręci się kierownicą na postoju (bo ciśnienie w obwodzie wtedy spada i pompa obciąża dodatkowo silnik). Może to wina tego czujnika w nowej pompie, ale mało prawdopodobne.
Jeśli chodzi o koszty ustawienia rozrządu na nowo "od zera", to są pewnie zbliżone do wymiany rozrządu minus koszt części oprócz nowej śruby na wał korbowy (ok. 20-30pln), bo to jednorazówka. Wymiana i ustawienie rozrządu w Zetec-SE to kupa roboty. Trzeba odkręcić lewą łapę silnika, kilka osłon, śrubę trzymającą koło zębate i koło napędowe paska wieloklinowego, pokrywę głowicy, i jeszcze trzeba mieć odpowiednie przyrządy do kalibracji. Możliwe, że da się skalibrować to jakoś "na skróty", ale śrubę i tak trzeba wymienić na nową.
Jeśli przed wymianą nic takiego się nie działo, to wina warsztatu jest oczywista i nie ma na co czekać.