View Single Post
Stary 31-05-2017, 21:45   #67
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
Domyślnie Odp: Dziwne dźwięki dochodzące z klimatyzacji.

Cytat:
Napisał slawomirro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Wymienić filtr przeciwpyłkowy. Zapchany filtr ogranicza przepływ powietrza, co za tym idzie gorzej chłodzi. 2. Wyczyścić chłodnicę klimatyzacji. Można myjką ciśnieniową, ja użyłem węża ogrodowego z końcówką ustawioną na ciągły strumień. Ciśnienie w instalacji działkowej mam spore, wszystkie muszki, pyłki, kurz, jakąś pianę wymyło. Efekt? Chłodzi wydajniej. 3. Uzupełnić czynnik i olej. Samemu się nie da, ale takie dobicie 100zł nie powinno przekroczyć. 4. Zdezynfekować układ celem odgrzybiania i odświeżenia układu. Kupujemy takie preparat w sprau, parę minut i po sprawie.
czy uważasz że nikt tego nie robi przynajmniej raz do roku ? , mam porównanie do nowych fiest i nie widzę żadnej różnicy w porównaniu do mojej. A pisząc ten typ tak ma miałem na myśli że w fieście jest najmniej wydajna w porównaniu do Focusa , Mondeo czy innego modelu forda a czas schłodzenia kabiny jest najdłuższy.
SRS jest offline   Odpowiedź z Cytatem