Odp: buczy po zgaszeniu - zaworek podcisnienia
A ja mam pytanie o podłączenie zaworu podciśnienia po prawej stronie (ten niżej - chyba od EGR?). Kupiłem 2 nowe żeby je wymienić bo miałem objaw buczenia i przerywanego przyspieszania.
Prawy zawór podłączyłem tak jak na zdjęciu, czyli: przewód po lewej na zdjęciu (OUT na zaworze) to ten jakby dłuższy który przechodzi w rurkę aluminiową i idzie gdzieś daleko za EGR, natomiast przewód po prawej (VAC) idzie do dołu i od razu zawija do góry (kształt litery U) i wchodzi w stronę silnika (za śruby mocowania całego zaworu). Czy podłączyłem to poprawnie?
Tego zaworu po lewej na zdjęciu nie miałem problemu żeby podłączyć bo przewody po odpięciu zostały w tym samym położeniu ^^
Mam nauczkę żeby następnym razem robić zdjęcia lub jakoś oznaczać przewody...
Przejechałem się autem i forscan nie pokazywał żadnych błędów, ale za to buczenie nie zniknęło ;D Za 1 razem zabuczało tak bardzo krótko, ale drugie zgaszenie to już standardowy długi buczek. A jeśli chodzi o przerywane przyspieszanie to to nie zawsze było czuć, także muszę pojeździć żeby to wyczuć. Mam nadzieję że chociaż ten objaw ustanie =)
Ostatnio edytowane przez jaworq ; 03-06-2017 o 00:05
|