Cytat:
|
To syczenie z wnętrza pojazdu słychać też u mnie.
|
Niestety, Kolega
@mro miał rację:
Cytat:
|
Pass w kabinie jest standardowe jak mało czynnika
|
Pojechałem do warsztatu, okazało się, że w układzie nie ma w ogóle czynnika - niestety maszyna serwisowa była chińskim półautomatem, który nie drukuje raportów, więc nie mam żadnego wydruku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Próba szczelności azotem: ciśnienie szybko spadało (jeśli dobrze pamiętam start był na 15 bar), mechanik powiedział, że pewnie przy 10 barach by przestało spadać (stanęło by na 10.).
Przez 45 min szukali nieszczelności azotem w układzie i sprayem do wykrywania nieszczelności - nie znaleźli miejsca rozszczelnienia, mimo to wykasowali mnie na 30zł.
Jutro jadę do kolejnego serwisu (wyszukuję w necie, bo
nie znam żadnego dobrego) - zastanawiam się, co zrobię, jeśli ci też nic nie znajdą. W piątek mam wyjeżdżać nad morze, pomyślałem, że w ostateczności naprawię klimę po powrocie, na spokojnie. Ale nasunęło mi się jedno, bardzo ważne pytanie:
czy mogę jeździć z pustym układem klimatyzacji?
Oczywiście klima byłaby cały czas wyłączona. Z tego co kojarzę to:
1. Układ jest smarowany za pomocą oleju przemieszczającego się w nim razem z czynnikiem chłodzącym.
2. Należy regularnie używać klimatyzacji, żeby co najmniej raz na jakiś czas olej został rozprowadzony i nasmarował układ.
3. Jakiś element sprężarki klimatyzacji (przepraszam za nieprecyzyjne wyrażenia, ale jestem laikiem, jedynie trochę poczytałem w necie) jest przez cały czas napędzany paskiem, ciągle się kręci (sprężarka pracuje "na luzie"). Wciśnięcie przycisku włączającego klimatyzację powoduje, że elektromagnes (jeśli dobrze pamiętam) załącza sprężarkę do właściwej pracy.
Czy taka praca sprężarki "na luzie", bez włączania obiegu czynnika z olejem, spowoduje jej zatarcie? Gdzieś wyczytałem, że są dwa rodzaje sprężarek - w jednym spowoduje zatarcie, a w drugim nie - czy to prawda? No i który rodzaj sprężarki był montowany w 2013 roku w Focusach 1.6 125KM Ti-VCT?
EDIT:
A może "ratunkowym" rozwiązaniem byłoby przed wyjazdem na wakacje "nabicie" klimatyzacji i użycie jej przez kilkanaście minut bezpośrednio po napełnieniu celem przesmarowania układu, a właściwa naprawa odbyłaby się po 2 tygodniach, po powrocie?
Serwis proponował mi nabicie klimy wraz z olejem z kontrastem - ale ile tego oleju mieliby dodać??? Przecież nie wiadomo, ile go ubyło (skoro nie znaleźli "dziury", to nie można oszacować jej rozmiarów i stwierdzić, czy mógł również uciec olej). Domyślam się, że zaaplikowaliby mi zbyt dużo oleju tak, aby ilość kontrastu była procentowo znacząca...