View Single Post
Stary 06-06-2017, 11:54   #6
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: dziwne dźwięki po włączeniu klimy: inny w kabinie inny w komorze silnika (wina k

Nabijanie klimy ktora jest nieszczelna nie ma zadnego sensu.
Jezdzenie bez czynnika nie zajedzie systemu na amen.
Nie uzywanie klimy w ogole prowadzi do powstawania niemilych zapachow. To tak jakbys zamknal dom na kilka lat i nie otwieral nigdy w nim okien.
Jesli zaklad nie jest w stanie odnalezc gdzie ucieka 5barow z 15-tu!?! to sam powinienes tak samo szybko uciekac z tego zakladu jak to cisnienie.
P.S. Ja rozumiem, ze w zakladzie wszyscy sa mili i uprzejmi i wygladaja profesjonalnie, ale jesli zaklad rozklada rece ze sobie nie radza, to zadni z nich specjalisci.
P.S.2 - wzywalem do swojego poprzedniego Focusa MK2FL goscia od klimy, ktory przyjechal mi na parking vanem z calym osprzetem. Chyba 15-20 minut mu zajelo zeby znalezc wyciek a skasowal mnie smieszne pieniadze (nawet z dojazdem pod biuro). Z tego co pamietam to mowil ze on wali po 30-40 barow ze az sie wszystko trzesie bo nie oplaca mu sie czasu tracic na szukanie gdzie ucieka. A tak wali od razu mocno, jak jest nieszczelnosc to wrecz gwizdze gdzie. I tak on oszczedza na czasie i jest w stanie w ciagu dnia zrobic wiecej napraw niz te "zaklady" co to sie imaja i zmiany opon i wymiany paskow rozrzadow a przy okazji i walna sobie banner "Profesjonalny serwis klimatyzacji".
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem