View Single Post
Stary 07-06-2017, 09:28   #260
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Sync 3 - podłączenie i działanie Android Auto

Zagadka ciszy z mp3 przez AA rozwiązana! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Znalazłem wreszcie rozwiązanie mojego problemu ciszy przy odtwarzaniu mp3 z pamięci telefonu przez Android Auto i google play music. Działały tylko niektóre pliki, nieliczne z posiadanych w pamięci. Przez zwykłe połączenie bluetooth wszystko grało ale nie mialem wtedy map google na ekranie radia. Spisałem listę grających normalnie pod AA plików mp3 i porównałem na PC parametry techniczne plików, okazało się, że grają normalnie tylko te pliki co mają bitrate poniżej 256kbps.

Konieczne było zmniejszenie bitrate kbps moich plików mp3 z 320 na 190. Zrobiłem to hurtowo konwerterem wbudowanym w odtwarzacz foobar2000 na PC (trzeba tylko pobrać z netu lame.exe np z sourceforge). Właśnie z rana przetestowałem i wreszcie grają wszystkie piosenki z pamięci telefonu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na fabrycznych głośnikach różnicy między 190kbps a 320kbps podczas jazdy ja nie słyszę. Tony średnie i wysokie nie uciekają, nie ma szelestu pochodzącego z niższego bitrate. I tak jest lepiej niż z przesyłu muzyki przez goły bluetooth.

....co prawda mam opla z systemem intellilink (radio R700) ale AA działa u mnie tak samo jak u Was, może kumuś się to info przyda.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem