Temat: [Mondeo 2007-2014] 1.8L Duratorq-TDCi 125KM-Lynx Poszarpuje
View Single Post
Stary 07-06-2017, 15:52   #8
marian_joker
ford::average

Model: Focus MkI, S-Max,Galaxy
Silnik: 1,8 TdCi, 2.0 Duratorq
Rocznik: 2004, 2009, 2013
Domyślnie Odp: 1.8L Duratorq-TDCi 125KM-Lynx Poszarpuje

Cytat:
Napisał Usefull Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a coś na kompie ? jakieś błędy ? podłącz pod Forscan i zobacz jak chodzi , odczytaj parametry podczas pracy
Forscan pokazuje bledy czy tylko parametry? A jest cos lepszego niz Forscan do sciagniecia z @ i zdiagnozowania auta? Nigdy sie nie bawilem z komputerem ale jestem w stanie zainwestowac w kabelek bo nie planuje auta sprzedawac za szybko, wiec moze sie przydac...
Cytat:
Napisał czarek1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zacznij od filtra paliwa
filtr ma 5kkm
Cytat:
Napisał jendrusi85 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie jest podobnie ale już ustalilem ze winny wtrysk na pierwszym cylindrze a dokładnie znajdująca sie w nim cewka robi zwarcie. Na początku poszarpywanie było bez błędów na komputerze i nie wiadomo było co ale po ostatniej jeździe co już szarpał konkretnie błąd sie pojawił i usterka zdjagnozowana.
A jak zdiagnozowales? Na stole czy majster powiedzial?
Cytat:
Napisał kuras1000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moim zdaniem początki przycinania się EGR, teoretycznie powinien być błąd w ECU...; jeśli chodzi o wtryski to jeśli nie masz 300 kkm przebiegu to nie ruszaj ich, w tym silniku są one w miare wytrzymałe, jedyne co mogę polecic to zalej środek STP do wyszczenia wtryskiwaczy na cały zbiornik, wyjeździj i na pewno nie zaszkodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Forscan albo cos innego pokaze bledy czy trzeba do majstera?
zalalem STP i nie pomoglo
A co do przebiegu to nie wiem ... te modele w dieslu maja swoje przelatane, babcia po zakupy raczej Maksiem nie jezdzi a na zegarze smieszna cyfra bo ponizej 150kkm. Dla spokoju wymienilem rozrzady bo powyzej 200kkm to napewno ma, wiec i do wtryskow moze warto zajrzec.
Tymbardziej ze nie jest to specjalnie trudne pod warunkiem ze nie zapieczone. Profilaktycznie od 2 dni WD40 psikam azeby lepiej wyszly. W MK1 wyszly bez klopotu ale tamten mial wtedy troche ponad 100kkm.
Test przelewowy zrobie jeszcze i zobacze

Ostatnio edytowane przez marian_joker ; 07-06-2017 o 16:02
marian_joker jest offline   Odpowiedź z Cytatem