View Single Post
Stary 07-06-2017, 22:12   #1
PeetteerrB
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004
Domyślnie Drgania kierownicy przy różnych prędkościach

Witam.

Sporo czytałem na ten temat, ale nikt do końca nie wyjaśnił przyczyny mojego problemu, dlatego postanowiłem się was poradzić. Mianowicie posiadam focusa mk1 2004 r. z silnikiem 1.6 (100 KM)
Problem polega na tym, iż drży mi kierownica, ale czuć to również na lewarku zmiany biegów, fotelach itp. Co ważne dzieje się to przy różnych prędkościach ( czasem przy 100 km/h jest dobrze a innym razem kierownica drży już mocno) oraz z różnym nasileniem tzn. czasem mocniej innym razem prawie wcale. Drgania są odczuwalne bez znaczenia czy jadę na luzie, na biegu, zwalniam czy przyspieszam. Nie ma to znaczenia.
Co mogę dodać to opony mam nowe (Kleber) felgi są w miare proste. Byłem u dwóch różnych wulkanizatorów i stwierdzili że wyważenie jest w porządku.
Zawieszenie przednie mam w dobrym stanie (jestem świeżo po przeglądzie i diagnosta nie stwierdził luzów, amortyzatory ok.) Nie wiem od czego zacząć a nie sztuką jest wymieniać wszystko jak leci i liczyć, że się uda. Może ktoś na forum miał już ten problem i jest mi w stanie pomóc. Z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem.
PeetteerrB jest offline   Odpowiedź z Cytatem