View Single Post
Stary 08-06-2017, 10:10   #8
Tempos123
ford::beginner

Imię: Adam
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: dźwięk tarcia pod pedałem gazu przy niskich obrotach

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jako ciekawostkę dorzucę jeszcze, że jak się po takim zimnym odpaleniu przejedzie kilkaset metrów bez przekraczania 20 km/h, zapali nam się kontrolka ABS która zniknie gdy przekroczymy tą prędkość i test pompy się wykona.

Oooo, fajnie wiedzieć!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zdarzyło mi się kiedyś jechać dłuższy odcinek parkingiem i zapaliła mi się lampka od ABS, która po wyjechaniu z parkingu zniknęła po chwili. O ile wiedziałem o teście pompy/ABS przy ~20KM/h, tak nie wiedziałem, że przejechanie dłuższego odcinka z mniejszą prędkością i nie wykonanie w/w testu skutkuje kontrolką. Człowiek cały czas się uczy..

A co do samego tematu - potwierdzam, przy czym u mnie gdy przytrzymam go na granicznej prędkości przy której wykonuje się test, to dźwięk/stuk jest bardziej słyszalny i przez dłuższą chwilę, niż przy dynamicznym przyspieszaniu.

Odczucie takie, jak by jakaś sprężynka puściła (ja u siebie czuje coś takiego na pedałach), połączone z lekkim stukiem.
Tempos123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem